11 Şubat 2014 Salı

AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ HARF NOTLARI YAYINLANDI

AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ HARF NOTLARI YAYINLANDI

açık öğretim harf notu dağılımı


Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesi güz dönemi final sonuçlarını yayınladı. Final sonuçlarının yayınlanması ile birlikte aöf öğrencileri, büyük bir merakla sınav sonuçlarındaki harfli sisteme ve nasıl geçtiklerine dair bilgi sahibi olmak istiyor. Aöf kredili sisteme geçmekle beraber çan eğrisi ve harfli sisteme geçti. Harfli sistemde öncelikle, bütün aof öğrencilerinin girdiği derslerin ortalaması alınarak yapılan sistemdir. Bu sistem ile birlikte geçme notunun 35-40 lara kadar düştüğü belirlendi.
Harf notunun kaç puan olduğunu öğrenmek için aöf harf notu aralığını yayınladı. Bu uygulama ile birlikte derslerinizi nasıl geçtiğinizi veya nasıl kaldığınızı harfli sistem ile gösterilmekte olup, taban puan veya en üst puanın neler olduğunu görebilirsiniz.

harf notu nedir?

Öğrencilerin kendi not görüntüleme sayfasından hangi dersin kaç puan aralıklarda olduğu görebilirler. Bu sayede not ortalamasının kaç puan düştüğünü görebilirler.
Harf notu uygulaması ile açık öğretimden mezun olmak artık çok daha kolay, kredili sisteme geçmeden önce taban puan en az 50 idi örneğin ellinin altında ise dersiniz kaldınız, ellinin üstünde ise geçtiniz. Şimdiki kredili sistem ile birlikte açık öğretim fakültesi, bütün derslerin sınavına giren öğrencilerin ortalaması alınarak yapılan sistemdir. Örneğin bir öğrenci İKTİSADA GİRİŞ dersinden sınava girmiş ise, bu derse giren tüm aöf öğrencilerinin ortalaması alınır.bu ortalama ile en düşük geçme puan ile en yüksek geçme puan aralığı belli olmuş olur.Buna da çan eğrisi sistemi bir başka deyişle harfli sistem denir.
Detaylı bilgi için sayfamızdan bakabilirsiniz http://www.onlinefotokopi.com
Onlinefotokopi ekibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder